me oltiin siis viime viikko reissussa. maanantaiaamuna mentiin junalla manchesterin lentokentalle ja sielta sitten suihkautettiin dubliniin. meita oli mukana mina ja jonde ja salla suomesta, ja sitten ana ja maitane enspanjan tytoista. seurasta ei voi valittaa. kun paastiin dubliniin niin yllattaen siella satoi vetta. ei se mittaan, kylla siihen on totuttu. myo otettiin suooren maailman tyyliin taksi lentokentalta meidan kymmenen tahden ho(s)telliin, johon dumpattiin kamat ja lahdettiin ihmettelemaan kaupunkia. siina sadekin lakkas, ja oli tosi mukava kavella ympariinsa (ja tuhlata taas aivan turhaan rahaa...) ja kayda kaikissa sellasissa mukavissa pikkuliikkeissa joissa oli kaikkea ah niin irlantilaista (turisteille tarkotettua paska kraasaa).

illalla mentiin kuuluisaan (miten niin, en mina ole koskaan kuullut..) temple bariin, ja siella oli kylla ihan alyttoman siistia!! siella oli sellanen kolmehenkinen bandi, jossa kitaristi lauloi, ja sitten kokoonpanoon kuului mandolinisti seka viulisti/huilisti. aivan huippua!! olin ihan omissa maailmoissani, en ehka parasta seuraa muille tytoille. ne soitti kaikkea irlantilaista kansanmusiikkia ja sitten paljon kaikkia pop-rock-meininkeja uusina sovituksina kuten vaikka hotel california ja u2:sta jne.. olin todella onnellinen siita illasta.

seuraavana paivana, eli tiistaina tein jotain omien periaatteitteni vastaista ja menin sellaseen turistien kiertoajeluun - se makso 14 € (ai niin siella oli eurot ja mina puhuin koko ajan punnista- on muuten ihan hullun kallista tuo kalja noissa euromaissa, tuntuu niin "halvalta" taalla.. :) mutta oikeutin sen silla, etta me oltiin siella vaan kaksi paivaa, ja sen aikana naki kylla hyvin kaikenlaista ja sai jonkinlaisen yleiskuvan siita kaupungista. siella oli kaunista, ja tiistaina paistoi aurinko koko paivan. kiertoajelun jalkeen mentiin syomaan oikeaan ravintolaan ja meilla oli niin hauskaa kun naurettiin kaikkea tyhmaa, etta tarjoilija alkoi kayda vahan kuumana.. en tiia sitten etta hairittiinko muita asiakkaita tai semmosta. kuitenkin, iltapaivalla muut tytot meni guinness- museoon silla samalla kiertoajelulla (kun se lippu oli voimassa 24h) mutta yllattaen mina olin jo hukannut sen lipun. no, se ei haitannu, kun ei minua niin paljon se kaljatehdas kiinnostanu. kavelin ympari dublinia kuulokkeet korvissa, ja nautin niin julmetusti. siina keskella sita kaupnukia menee sellanen joki, joka jakaa kaupungin tavallaan kahtia. aika monta siltaa mennee siina ja kavelin yhden sillan puolivaliin ja vaan kattelin sita vetta ja kaikkia lintuja, ja kuulkaas, siina meni sellanen joutsenpariskunta ihan rauhallisesti ja hiljakseen, eika ne valittany siita etta ne on jonkun kaupungin keskella. se oli mun mielesta tosi siistia. oli upeaa nahda vetta!! sita maa kaipaan taalla.

illalla oli sitten se lavistyskevennys nro5, ja seuraavan aamuna (keskiviikko) paineltiin takasin dublinin lentokentalle. ihanan kaunis auringonpaiste jai dubliniin ja kun tunteja myohemmin (itse elnto ei kestany ku noin tunnin mutta se odottaminen ja jonottaminen ja kaikki mahdolliset tarkastukset lentokentalla vie aika rutkasti aikaa) laskeuduttiin lontooseen, niin oli aivan turkasen harmaa ja surkea ja sateinen keli. kun paastiin meidan majotukseen, jonden entinen kamppa, kello oli jo yli kuusi ja aamulla oltiin 10:lta lahetty mein hostellista.. etta aika pitka matkustuspaiva. illalla kaytiin camdenissa jossain bubissa ja minua vahan pelotti siella kun se kaupunginosa oli ihan taynna kaikkia punkkareita ja narkkareita ja semmosia. mutta bubissa oli mukavaa, ja sitten me mentiin nukkumaan. :)

torstaina kierreltiin melko lailla koko paiva ympari lontoota, camden naytti paivanvalossa aika paljon mukavammalta ja siella oli ihan hirveesti kaikkia kojuja ja paikkoja ja ostin kaikkia huiveja ja sormuksia ja sellasia. ja sitten illalla me mentiin kattomaan leijonakuningas musikaalina! taytyy myontaa, etta se ensimmainen kohtaus missa on se circle of life, ja ne kaikki tulee kattomaan ku simba on syntynyt, niin oli niin vaikuttava kohtaus ja niin mahottoman hienot propsit ja asut, etta itku tuli. liikutuin siin alussa sitten sen verran kovasti, ettei oikein enaa myohemmin lahteny. kun mufasa kuoli, niin olin vaan etta, miksei se voinu olla parempi? ja kun can you feel the love tonight oli laulettu osittain NUOTIN VIERESTA paaparilta, niin voi nyt helvetti!! ihan totta. etta se on kuitenkin lontoossa ja tollanen musikaali, niin luulis etta siihen saadaan sellasia nayttelijoita keta osaa laulaa??!! no, joka tapauksessa positiivinen kokemus. oltiin seisomapaikoilla ihan takana (liput 12,5£) mutta ei tullu kertaakaan sellanen olo, etta tarvis paasta istumaan.

perjantaina mentiin sellaseen kaupunginosaan, missa jonde on asunut aikaisemmin (taalla lontoossa me oltiin siis kolmestaan, espanjalalaiset meni takasin manseen dublinista) ja kuulemma aika huonoa aluetta, ja siella oli aivan tautiset markkinat ja sielta sai mita vaan.  ja mina ostin mita vaan. :) iltapaivalla lahdettiin sallan kanssa kohti mansea. oli jo ikava kotiin, ja lontoo on liian iso minulle. linja-autolla tultiin 6 tuntia, oli pienta ruuhkan poikasta.. mutta on sanottava, etta vaikka oltiin tosi vasyneita kun paastiin manchesteriin ja kannettiin sateessa torkean painavia kamppeita kohti hallsseja, niin levea hymy oli huulilla koko ajan. oli ihana tulla takasin. ja kun paastiin meian kerrokseen, niin meidan keittiossa oli ihan torkean isot juhlat ja kaikki oli ilosia kun tultiin takasin. oli kiva tulla :)

viikonloppu meni leppoisasti vaan asuntolassa. lauantaina temppuilin tuolilla, enka voinut lopettaa vaikka kaaduin nelja kertaa. nyt mulla on nyrkin kokonen mustelma polvitaipeessa js toinen kyynarpaassa, ja pylly on tosi kippea.. kuin typera sita voi olla? sunnuntaina oltiin kavelemassa laheisessa puistossa ja heiteltiin lehtia ja kiipesin puuhun ja olin kuin 4-vuotias taas. kaikissa kuvissakin., mita sielta otettiin, naytan ihan 4v. :)

uusi viikko on alkanu, ja mietin tassa sellasta, etta jossain vaiheessa mun on kai pakko ruveta opiskelemaan.. mutta ei viela. hihiiiiiiiii.  olen onnellinen. mita kuuluu suomeen?